Kära Du!

Känn dig välkommen!

Och gläd mig med en kommentar så jag vet att just Du var här, samtidigt som det ger mig energi att fortsätta att skriva.

tisdag, november 17, 2009

Humor.

Bild lånad av scanpix.
Skeppet som förknippas med the Pirate Bay var visst inte patenterat och det är väl i sin ordning då skaparna av the Pirate Bay tycker att upphovsmän ska dela med sig av sina alster till allmänheten utan att tjäna pengar på detta.


"Den som gräver en grop åt andra, ramlar ofta själv där i".
Läs mera här och här.

6 kommentarer:

  1. Förstod du vad som står i artiklarna?

    Pirater vill att allt ska vara fritt och låter således allt vara fritt för andra att ta del av.

    Ett bolag tar en logotyp som är fri och säger. Nu är den vår. Denna får du inte använda.

    Den ena värdegrunden är osjälvisk (ska tillges alla)
    Den andra värdegrunden självisk (ska bara tillges oss, vi bestämmer)

    Detta kan inte likställas med att ge tillbaka med samma mynt utan snarare tvärt om.


    Resultatet av denna registrering medför som enda resultat: En logotyp som förut var laglig för var och en att använda hur de vill. Sätta på tröjor eller produkter och sälja , skapa tjänster kring. Denna logotyp är nu helt plötsligt olaglig att använda för alla utom de som säger att den nu är deras. De har rätt att stämma folk för att de använder någon som var tänkt att vara fri för alla personer i hela välrden.

    SvaraRadera
  2. Ler
    Tack du anonyme för ditt engagemang, jag förstår vad det innebär och tycker att din kommentar lyfter mitt inlägg. Eller rättare sagt så är din kommentar mycket mera än mitt inlägg. Mitt inlägg var inte tänkt för debatt utan mera ett litet leende.

    Lagstiftningen och hur vissa människor önskar att lagar ser ut stämmer väldigt sällan överens. För min del känns det viktig att kreativa människor som har förmåga att sätta guldkant på min tillvaro genom musik, vackra bilder, filmatiseringar och andra kreationer verkligen får möjlighet att göra det och därmed får möjlighet att försörja sig på det som de är duktiga på.

    Att diskutera själviskhet/osjälviskhet känns väldigt naivt, ungefär som att du har blivit född med guldsked i munnen och inte behöver försörja dig. Det är ju bara att gratulera i så fall.

    Återigen, tack för ditt engagemang.

    SvaraRadera
  3. Ingenstans har jag sagt att kreatörer inte ska få betalt för sina verk. Jag är själv kreatör och livnär mig på detta. jag är bara förbluffad att det enda folk som du kan se är att piraterna gör orätt. Du tycker uppenbarligen det var helt ok att PRV tillät någon anna registrera en logotyp som var allmänhetens egendom.

    SvaraRadera
  4. Jag tycker att det är humor att det är just the Pirate Bays skepp som är föremål för hela denna historia. Det hade inte alls fått samma genomslag om det varit "vilken allmän logotyp som helst".

    Det är bara att gratulera Sandryds Handel AB som får hur mycket gratisreklam som helst, på kuppen. Det kan man kalla "kap". ;-)

    SvaraRadera
  5. Jag tror det anonym menar, är att snälla, försök inte få detta till någon slags poetisk rättvisa, för det är det inte. Att sanderyds handel, precis som anonym säger, registrerade någonting som TPB skapat, som var fritt för vem som helst att använda fram tills de registrerade det, är ju så mycket tvärtemot det TPB står för som det kan bli.

    SvaraRadera
  6. Varför är det kul?

    SvaraRadera